s

Højttaler
Du kan få læst teksterne op på www.morogfarskalskilles.dk

Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

                                              

                                              

De drikker mere (vin, øl og spiritus)

Det kan være, du ser flere tomme flasker på bordet i stuen eller i køkkenet, end du plejer. Du bliver måske bedt om at købe ind, rydde op eller hente dine søskende i børnehaven. Nogle gange får du ikke aftensmad. Andre gange får du ikke madpakke med i skolen. Det kan være, fordi din mor eller far er begyndt at drikke for meget.

Måske prøver du at skjule over for dine kammerater, din lærer og andre voksne, at din mor eller far drikker for meget. Du kan være bange for, hvad der sker hjemme i din familie. Du kan få svært ved at koncentrere dig i skolen, føle dig ensom, få ondt i maven, ondt i hovedet eller være ked af det. Du kan også blive meget vred og råbe højt og få lyst til at slå og sparke.

Måske synes du, det er flovt at tage legekammerater med hjem. Du begynder at komme med undskyldninger om, hvorfor I ikke kan lege hos dig.

Det kan være svært at være dig, når dine forældre drikker for meget. Måske tænker du på, om det er din skyld. Det er det ikke. Det er dine forældre, der har problemer.

Det kan hjælpe at sige dine tanker højt til nogen, du kan lide. Det er ikke at sladre at fortælle, hvordan du har det.

Hvis din mor eller far har alkoholproblemer, kan du få gode råd på hjemmesiden hope.dk. Her kan du møde andre børne og unge, som vokser op i familier, hvor der bliver drukket for meget.

 

 

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt