Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

Kom og vær med i en børnegruppe

Hvis du er ked af det, fordi dine forældre er flyttet fra hinanden, kan du komme med i noget, der hedder en 'børnegruppe'.

I børnegruppen er du sammen med andre børn, som også har forældre, der er skilt eller ikke længere bor sammen. I gruppen snakker I sammen, spiller spil og hygger jer. Andre børn, som har været med i en børnegruppe, fortæller, at det er rart at komme et sted, hvor alles forældre er skilt eller flyttet fra hinanden.

I børnegruppen kommer du sammen med børn, der er cirka lige så gamle som dig selv. I mødes flere gange i den samme børnegruppe, så I kan lære hinanden godt at kende. Normalt mødes I hver 14. dag i et par timer om eftermiddagen. Det er aldrig i skoletiden. Der også altid en voksen med, som er god til at tale med børn om svære ting, og din mor og far får ikke at vide, hvad du fortæller i børnegruppen.

Læs, hvad andre børn fortæller om at være i en børnegruppe

Det er Statsforvaltningen, som står for børnegrupperne. Statsforvaltningen er det sted, hvor man blandt andet hjælper voksne med deres skilsmisse, og man hjælper også børn, hvis forældre er skilt. Hvis du gerne vil deltage i en børnegruppe, kan du sige det til din mor og far. Så kan de kontakte Statsforvaltningen. I Statsforvaltningen kan de fortælle jer, hvornår der er børnegrupper, hvordan du bliver meldt til, og om der er ventetid.

Læs mere om børnegrupper, og læs hvordan du tilmelder dig på statsforvaltningen.dk (åbner i nyt vindue)

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt