Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

   
   

Den 1. oktober 2007 kom der en ny lov om forældremyndighed og samvær, og hvor du skal bo.

Den hedder forældreansvarsloven.

Det vigtigste, der står i loven, er, at dine forældre skal samarbejde om dig, og at du har ret til at se begge dine forældre, selvom de er skilt.

En løsning der er god for dig

Forældreansvarsloven skal hjælpe dine forældre med sammen at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Hvis dine forældre har brug for hjælp til at finde en god løsning, kan de få hjælp i Statsforvaltningen. I Statsforvaltningen kan de komme til et møde, hvor nogle andre voksne hjælper dem med at finde frem til, hvad der er bedst for dig.

Måske vil Statsforvaltningen også gerne snakke med dig.

Hvis din mor og far ikke kan blive enige

Hvis din mor og far slet ikke kan blive enige, kan Statsforvaltningen bede retten om at beslutte, hvordan tingene skal være. Retten kan for eksempel beslutte, hvor du skal bo, og hvem der skal have forældremyndigheden over dig.

Hvis du er fyldt 10 år, kan du selv kontakte statsforvaltningen

Efter du er fyldt 10 år, kan du selv bede Statsforvaltningen om at tale med dine forældre. Du er måske ked af de aftaler, din far og mor har lavet om dig. I loven hedder den mulighed "din initiativret".

Hvis du henvender dig i Statsforvaltningen, vil du komme til at snakke med en, som er vant til at snakke med børn. Det kan for eksempel være en børnesagkyndig rådgiver, en psykolog eller en sagsbehandler.

Statsforvaltningen kan holde et møde med din mor og far for at lave nogle aftaler, der er bedre for dig, end dem din mor og far har lavet i forvejen. På mødet kan de lave aftaler om, hvor du skal bo og om, hvor tit du skal se den forælder, du ikke bor hos.

Hvis du synes, det er svært at kontakte Statsforvaltningen, kender du måske en voksen, der kan hjælpe dig? Det kan for eksempel være en bedstemor, en lærer eller en anden voksen, du stoler på.

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt