Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

                       

Børnegrupper

Hvis du er ked af det, fordi dine forældre er flyttet fra hinanden, kan du komme med i noget, der hedder en 'børnegruppe'.

I børnegruppen er du sammen med andre børn, som også har forældre, der er skilt eller ikke længere bor sammen. Det er Statsforvaltningen, som står for børnegrupperne. Statsforvaltningen er det sted, hvor man blandt andet hjælper voksne med deres skilsmisse, og man hjælper også børn, hvis forældre er skilt. 

Vi prøver at lave grupperne, så du kommer sammen med nogle børn, der er lige så gamle som dig selv. I mødes flere gange i den samme børnegruppe, så I kan lære hinanden godt at kende. Normalt mødes I hver 14. dag i et par timer om eftermiddagen. Det er aldrig i skoletiden.

I børnegruppen mødes I sammen med en eller to voksne, der er gode til at tale med børn, og som arbejder i Statsforvaltningen. De voksne fortæller ikke videre til din mor og far, hvad du fortæller i børnegruppen. I gruppen snakker I sammen, spiller spil og hygger jer. Andre børn, som har været med i en børnegruppe, fortæller, at det er rart at komme et sted, hvor alles forældre er skilt eller flyttet fra hinanden. Det løser ikke problemerne, men det kan blive lidt nemmere at leve med dem.

Hvis du gerne vil deltage i en børnegruppe, kan du sige det til din far og mor. Så kan de kontakte Statsforvaltningen. I Statsforvaltningen kan de fortælle jer, hvornår der er børnegrupper, hvordan du bliver meldt til, og om der er ventetid.

Læs hvad andre børn fortæller om at være i en børnegruppe

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt