Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

Pige, 13 år

Min mors nye kæreste
Min mor og jeg har også haft det svært sammen. I en periode skændtes vi meget, og der gik ikke en dag, uden at der blev sagt ”kælling” eller ”jeg hader dig”.

Det var nok mest fordi jeg havde svært ved at acceptere, at min mor fandt en ny kæreste og ville have, at jeg skulle acceptere ham som et familiemedlem og opføre mig pænt. Selvfølgelig vidste jeg godt, at min mor havde ret til at fortsætte sit liv.

Men jeg synes altid, det har været svært at se i øjnene, at far og mor ikke længere er sammen. Og det har taget mig lang tid at forstå, at min mor var forelsket i en anden end far. Jeg tror, det tager lang tid for alle børn at forstå, at far og mor ikke er sammen.

Dreng, 10 år

Nogle gange synes jeg, mit liv har været en fiasko
Lige nu bor jeg mest hos min mor. Hun har været skilt 2 gange. Jeg har det fint nu, efter at jeg har været hos psykolog. Men jeg havde det bedre, inden de blev skilt. Og nogle gange synes jeg, at mit liv har været en fiasko.

Men når jeg er ude hos min far, laver vi mange sjove ting. Jeg har også en lillebror, han er 9 år. Ham laver jeg også mange sjove ting med.

Jeg har også fået en papfar, han er rigtig flink mod os alle sammen, og vi spiller nogle gange computer sammen – rent ud sagt: jeg håber, han bliver boende.

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt