Få teksten læst op Højttaler
Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

1. Tal om det
At tale om svære ting kan hjælpe dig til at få det bedre. Nogle gange kan du få det meget bedre, og måske opdager du, at du ikke er alene om at have det svært en gang i mellem.

Du kan tale med dine bedsteforældre, din lærer, dine venner eller andre du kan lide. 

Her får du lidt hjælp til at starte. Fortæl dem: "Der er noget, jeg gerne vil fortælle jer/dig, men det er svært for mig at sige".

Nogle gange kan man også have lyst til at snakke med en, der ikke kender en så godt i forvejen. Måske er der en sundhedsplejerske eller psykolog på din skole, som du kan tale med. Det kan også være dejligt at tale med andre børn, der står i samme situation som dig. Se mere om børnegrupper nedenunder.

2. Ring til Børnenes Skilsmissetelefon
Hvis du har brug for at tale med en voksen, efter at din mor og far er blevet skilt eller er flyttet fra hinanden, kan du ringe til Børnenes Skilsmissetelefon. Børnerådgiverne er gode til at tale med børn om ting, der er svære.

Du kan ringe på Børnenes Skilsmissetelefon på telefonnummeret: 20 600 550

Åbningstider for Børnenes Skilsmissetelefon: Mandag - fredag kl. 11-16

3. Kom med i en børnegruppe

Hvis du er ked af det, fordi dine forældre er flyttet fra hinanden, kan du komme med i noget, der hedder en 'børnegruppe'.

I børnegruppen er du sammen med andre børn, som også har forældre, der er skilt eller ikke længere bor sammen. Det er Statsforvaltningen, som står for børnegrupperne. Statsforvaltningen er det sted, hvor man blandt andet hjælper voksne med deres skilsmisse, og man hjælper også børn, hvis forældre er skilt. 

Vi prøver at lave grupperne, så du kommer sammen med nogle børn, der er lige så gamle som dig selv. I mødes flere gange i den samme børnegruppe, så I kan lære hinanden godt at kende. Normalt mødes I hver 14. dag i et par timer om eftermiddagen. Det er aldrig i skoletiden.

I børnegruppen mødes I sammen med en eller to voksne, der er gode til at tale med børn, og som arbejder i Statsforvaltningen. De voksne fortæller ikke videre til din mor og far, hvad du fortæller i børnegruppen. I gruppen snakker I sammen, spiller spil og hygger jer. Andre børn, som har været med i en børnegruppe, fortæller, at det er rart at komme et sted, hvor alles forældre er skilt eller flyttet fra hinanden. Det løser ikke problemerne, men det kan blive lidt nemmere at leve med dem.

Hvis du gerne vil deltage i en børnegruppe, kan du sige det til din far og mor. Så kan de kontakte Statsforvaltningen. I Statsforvaltningen kan de fortælle jer, hvornår der er børnegrupper, hvordan du bliver meldt til, og om der er ventetid.

Læs hvad andre børn fortæller om at være i en børnegruppe

4. Skriv dagbog
I din dagbog kan du skrive om, hvordan du har det. Nogle gange kan det være godt at skrive om sine følelser. Så kommer de lidt på afstand, og det kan være en lettelse.

Du kan skrive dagbog her på hjemmesiden. Du får din egen private dagbog med din personlige adgangskode. Det er kun dig, der kan læse i dagbogen.

Se mere om dagbog her 

 

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt