Få teksten læst op Højttaler
Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

Hemmeligheder og ansvar

Hvis dine forældre er skilt, kan det være, at din far eller mor fortæller dig en hemmelighed, som du ikke må sige videre til din anden forælder.

Måske har din mor fået en kæreste, men hun har sagt, at du ikke må sige det til din far. Sådan en hemmelighed er rigtig svær at gemme på. Du kan godt få ondt i hovedet eller i maven af at holde på en hemmelighed. Børn skal ikke hjælpe voksne med at holde på hemmeligheder, og du må godt sige til dine forældre, at du ikke vil holde på deres hemmeligheder.

Nogle gange holder du noget hemmeligt, selv om din far eller mor ikke har bedt dig om at gøre det. Det kan være, fordi du er bange for at gøre dem vrede eller kede af det.

Det kan være, at du ikke vil fortælle din mor, at du rigtig godt kan lide din fars nye kæreste. Måske er du bange for, at hun tror, at du bedre kan lide kæresten, end du kan lide hende. Det kan også være, at du ikke har lyst til at fortælle, hvor meget du har hygget dig med din far i weekenden, fordi din mor har været alene hjemme.

Men du må gerne være glad. Så prøv at fortælle din mor, hvad du har lavet hos din far. Selv om din mor er ked af det, vil hun gerne have, at du har det godt.

Når din mor og far flytter fra hinanden, kan der godt være brug for, at du hjælper mere til derhjemme med små praktiske opgaver. Det er fint at hjælpe hinanden. Men du skal huske, at det ikke er dit ansvar, at din mor og far har det godt. Det er stadig dig, der er barnet, og din mor og far der er de voksne. Det er dem, der skal sørge for, at du har det godt, og at dagligdagen fungerer.

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt