Få teksten læst op Højttaler
Skal mor og far mon skilles?
Hvorfor går de fra hinanden?
Hvad med det jeg gerne vil?
Bliv hørt! Brug barnets initiativret
Tanker og følelser
Hemmeligheder og ansvar
Hvor skal jeg være?
Mor og fars opførsel
Nye familier
Hvordan kan jeg få det bedre?
Andre børn fortæller
Børnegrupper
Møde i Statsforvaltningen
Skilsmisseordbog

Det er dine forældre, der bestemmer, hvor du skal bo, gå i skole og hvornår du skal være hos den af dine forældre, du ikke bor hos.

Men det er meget nemmere for dem at beslutte noget, der er godt for dig, hvis de ved, hvordan du har det, og hvad du tænker. Derfor er det godt, hvis du fortæller din mor og far, hvad du synes, der skal ske med dig, når de flytter fra hinanden. Også selv om du tror, at de bliver kede af at høre det. Det er også i orden, hvis du ikke har lyst til at sige noget, men hellere vil lade din mor og far bestemme.

Måske kan din mor og far ikke blive enige om, hvor du skal bo, eller hvornår du skal være hos den, du ikke bor hos. Så kan det, som hedder Statsforvaltningen, hjælpe dem med at lave aftaler om det.

Hvis din mor og far slet ikke kan blive enige, må Statsforvaltningen eller en dommer beslutte det for dem.

Måske vil Statsforvaltningen også gerne tale med dig om, hvad du gerne vil. Så kommer du ind til en samtale, hvor du skal tale med en børnesagkyndig rådgiver. En børnesagkyndig rådgiver er en, der er uddannet til at tale med børn.

Den børnesagkyndige rådgiver vil lytte til din mening, men det betyder ikke, at det er dig, der bestemmer.

Der er også noget, der hedder barnets initiativret. Barnets initiativret betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Statsforvaltningen om at tale med din mor og far om de ønsker, du har. Det kan f.eks. være, at du godt kunne tænke dig at være mere sammen med den forælder, du ikke bor sammen med.

Hvis du er over 10 år, og gerne vil have, at Statsforvaltningen skal tale med din mor og far, så kan du udfylde skemaet, som der er et link til her: Blanket om barnets initiativret

Du skal printe skemaet, udfylde det, og sende det til den statsforvaltning, der ligger i det område, hvor du bor.

Kontakt Statsforvaltningen

Husk, du kan ikke bestemme, men du har ret til at sige, hvad du mener.

Større bogstaver
Dagbog Bøger Links Hvem er vi Kontakt